Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Április 30. 17:03, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Balesete buktatta le a kokainfutárt

Balesete buktatta le a kokainfutárt

A lefoglalt kokain feketepiaci értéke közel 80 millió forint. A futárral szemben folytatott nyomozást most lezárta a rendőrség és az ügy az ügyészségen folytatódik.

2020. május 23-án 13 óra 16 perckor Pécs határában a 66-os úton balesetet szenvedett egy motoros. A férfit a mentők kórházba szállították, ahol a holmijának leltárba vétele során az egészségügyi személyzet két, tégla formájú, nejlonzacskóba csomagolt kábítószergyanús tömböt talált – közölte a rendőrség.

A rendőrök a csomagra gyorstesztet alkalmaztak, ami kokainra pozitív jelzést adott. Emellett felmerült a gyanú, hogy a férfi fogyasztotta is a szert. T. Norbert gyódi tartózkodási helyén megtartott kutatás során a rendőrök további 98 gramm kábítószergyanús zöld növényi törmeléket találtak.

Mivel a lefoglalt kábítószergyanús anyag meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát, a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) átvette a nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy a lefoglalt, több mint 2 kilogramm mennyiségű kábítószergyanús anyag kokainnak minősül, amelynek feketepiaci értéke több mint 80 millió forint. A toxikológiai szakvélemény pedig alátámasztotta, hogy a férfi kokaint és amfetamint fogyasztott.

A KR NNI munkatársai azt is megállapították, hogy T. Norbert értékesítés céljából szállította a kokaint a balesete idején, ezért vele szemben a továbbiakban kábítószer-kereskedelem bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben a szükséges eljárási cselekményeket a nyomozók elvégezték és az ügy iratait a napokban átadták a Baranya Megyei Főügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során