Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2022. Szeptember 25. 10:00, vasárnap | Belföld
Forrás: Ügyészség

Az üléseken és a csomagtartóban is szállította a migránsokat

Az üléseken és a csomagtartóban is szállította a migránsokat

A csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 21 éves német állampolgárságú férfival szemben, aki 2022. június 10-én hét személyt akart jogellenesen Ausztriába juttatni.

A vádirat szerint az elkövető a szerb-magyar határ Csongrád-Csanád megyei szakaszán vette fel az előző nap bérelt, osztrák honosságú személygépkocsiba a magukat tunéziai, egyiptomi és palesztin állampolgárnak valló migránsokat, hogy a jogszabályi rendelkezéseket megkerülve, az államhatárok átlépéséhez szükséges okmányok nélkül az Osztrák Köztársaság területére juthassanak.

A csempészett személyek egyike a sofőr mellett, négyen a hátsó ülésen, míg ketten a jármű csomagtartójában helyezkedtek el.

A rendőrség azonban a gépkocsit a reggeli órákban Csehbányán megállította, mire a vádlott menekülni próbált, ám rendőrök mintegy 200 méter megtétele után elfogták.

A férfi 400 euró reményében vállalta a migránsok szállítását úgy, hogy a csempészett személyeket megállás nélkül, víz, élelem, míg a csomagtartóban utazókat ülések, biztonsági berendezések nélkül, szűk helyre bezsúfolva, a legelemibb higiéniai lehetőségek biztosítása hiányában szállította.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását és Magyarország területéről történő kiutasítását indítványozta az illetékes Ajkai Járásbíróságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket