Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 29. 19:54, vasárnap | Kék hírek
Forrás: MTI

Vihar - Villámcsapás miatt újra kellett éleszteni két fiatalt Győr-Moson-Sopron megyében

Vihar - Villámcsapás miatt újra kellett éleszteni két fiatalt Győr-Moson-Sopron megyében

Villámcsapás miatt újra kellett éleszteni két 20 év körüli fiatalembert vasárnap délután a Győr-Moson-Sopron megyei Agyagosszergényben - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-t.

Győrfi Pál elmondta: a fiatalok a zuhogó esőben fociztak, amikor a pálya közepére lecsapott egy villám. Az Országos Mentőszolgálat egységei Kapuvárról, Sopronból és Csornáról mentek a helyszínre.
A két újraélesztett játékost a soproni kórház intenzív osztályára szállították. Rajtuk kívül további 18 embert - 17 játékost és egy fának támaszkodó nézőt - ért a villámcsapás, de ők nincsenek életveszélyes állapotban. Többnyire fejfájásra, zsibbadásra panaszkodtak, a mentők a soproni és a szombathelyi kórházakba viszik őket megfigyelésre - mondta a szóvivő.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható heves zivatarok miatt már az ország egész területére riasztást adott ki. Az ország északnyugati csücskét leszámítva mindenhol másodfokú riasztás van érvényben.
A heves zivatarok környezetében az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladó széllökésekre, nagyméretű, akár 5 centiméter átmérőjű jégdarabokra is számítani lehet. Több helyen várható felhőszakadás is, 20-45, de akár 50 milliméternél is több eső eshet.

Címkék: Időjárás-vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön