Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2024. Március 27. 07:47, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Varga Judit: Magyar Pétert nem érdekli a haza, csak a saját sorsa

Varga Judit: Magyar Pétert nem érdekli a haza, csak a saját sorsa

Három történetet idézett fel Varga Judit volt igazságügyi miniszter friss Facebook-posztjában arról, amikor volt férje, Magyar Péter megfenyegette a kedd reggel nyilvánosságra hozott hangfelvétellel.

Varga Judit azt írta: ez a hangfelvétel a haza megmentésével kufárkodó, ezt hamisan a zászlajára tűző ember végtelen romlottságáról szól, "Magyar Pétert nem érdekli a haza, csak a saját sorsa".

A volt miniszter bejegyzésében közölte, elég sokat szenvedett a házassága alatt, hogy rájöjjön, a volt férje egy olyan ember, akinek "csak értelme és érdekei vannak. Lelke és szíve nincs".

A hangfelvételen szóba került Völner-Schadl-ügyről azt írta, a büntetőeljárás zajlik, a bizonyítékokat a hatóságok és a bíróság értékelik.

Varga Judit az elmúlt hetek történéseivel indokolta megszólalását, szerinte tartozik azzal az őt támogató családjának, hogy "a Magyar Péter által súlyosan eltorzított, hamis magánéleti kép helyett a valóságot", azt a "terrort", amiben éltek, bemutassa.

"Nem hagyhatom, hogy a lelkünket kétszer is megölje egy súlyos nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő, gonosz ember. Egyszer a folyamatos bántalmazás során, másodszor pedig a múlt elfedését célzó hazugságaival" - fogalmazott.

Varga Judit azt írta, "a saját személyiségétől és a múltja árnyékától menekülő, rettegő" Magyar Péter mestere annak, hogyan futtasson párhuzamos forgatókönyveket a közönsége számára, mindegy, kikről van szó, a családjáról vagy a széles magyar közönségről. "A zseniális elme lelketlen gonoszsággal fűszerezve kiváló színdarabokat rendez egyszerre, egy időben" - tette hozzá.

A volt igazságügyi miniszter gyomorforgatónak nevezte, ahogy volt férje mézesmázosan nyilatkozott róla a Partizánban, miközben sms-ekben kapta tőle a fenyegetéseket.

Varga Judit szerint a tavaly május 3-án kimondott válás óta Magyar Péter több alkalommal is próbálta megfenyegetni a kedden közölt hangfelvétel nyilvánosságra hozatalával.

Egyik alkalomként azt említi, amikor 2023 márciusában - amikor már javában zajlott "a válásunk napi magyarpéteres pszichothrillerje" - volt férje azt mondta, ha elhagyja és továbbra is el akar válni, akkor feljelenti a Központi Nyomozó Főügyészségen és hangfelvételekkel fogja bizonyítani az állításait.

Volt arra is példa, hogy Magyar Péter azt mondta neki: "válj el, ha akarsz. Takarodj. A ház és a gyerekek maradnak" - idézte fel.

Varga Judit a második fenyegetésről azt írta, Magyar Péterrel idén január elején közölték, hogy a "Közútban és a Bankholdingban" betöltött pozíciói meg fognak szűnni, ezekből "a hangfelvételeket készítő szabadságharcosnak" havonta mintegy 3,5-4,5 millió nettó bevétele volt.

Varga Judit szerint Magyar Péter ekkor egy 24. óra elnevezésű Signal-csoportot hozott létre, amelyben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert és őt is megfenyegette, hogy ha nem állítják vissza azonnal az eredeti állapotot, akkor ellenséggé válik. Hozzátette: a fenyegetésekre nem válaszoltak, Gulyás Gergely ki is lépett a csoportból.

Varga Judit szerint volt férje a csoportban akkor azt írta: "én ennek a rendszernek soha nem ártottam. Kifelé Juditnak sem". A volt politikus szerint Magyar Péter ezzel egyértelművé tette a kapcsolati erőszak természetét.

Innentől kezdve január végéig naponta több fenyegető és hízelgő üzenetet kapott és nagyban folyt a "gázlángozás", ahogy 3-6-15-30 másodperc után eltűnő Signal-üzenetekben volt férje fenyegette és becsmérelte.

Varga Judit szerint ezek a céges pozíciók nemcsak a pénz, hanem új munkahelye miatt voltak fontosak Magyar Péternek, ugyanis az ezekhez kapcsolódó cégekkel voltak előrehaladott tárgyalásai, amelyek kirúgása esetén ellehetetlenültek volna.

"Emlékszünk, hogy korunk lánglelkű hamis Petőfije mivel lépett a nyilvánosság elé? Hogy ő lemond" - emlékeztetett Varga Judit, hozzátéve, ha leírná, hogy milyen "döbrögikhez" tartoznak azok a cégek, amelyekkel állítólag tárgyalt, akkor valószínűleg "Magyar Péterünket a március 15-ei tömeg paradicsommal megdobálva zavarná haza".

Varga Judit - emlékeztetve februári lemondására - közölte, volt férje nem hagyta abba a fenyegetést, mert "egyre veszélyesebbé vált számára a múlt". A házasságukkal kapcsolatban nyilvánosságra került rendőrségi jegyzőkönyvről azt írta, akár több tucat is készülhetett volna, de a kapcsolati erőszak, akár lelki, akár testi áldozata nincs mindig abban a helyzetben, hogy rendőrt hívjon.

Hozzátette: a bántalmazó kapcsolatok bonyolult lefutási görbéjéről sok balos nőjogi szervezettel egyeztetett miniszterként; milyen érdekes, hogy most, hogy "egy általuk gyűlölt fideszes miniszterről derül ki, hogy áldozat volt, hirtelen szelektívvé válik az empátiájuk".

A harmadik fenyegetés Varga Judit szerint azután történt, hogy a HVG újságírója megkereste Magyar Pétert a rendőrségi jegyzőkönyv ügyében, volt férje akkor arra akarta rávenni, hogy állítsa le őket és tisztázza, "semmilyen erőszak nem történt egy szokásos házastársi vitán kívül".

A volt miniszter közölte, harmadszor sem engedett a fenyegetőzésnek és kirakott a Facebookra egy kapcsolati erőszakról szóló videót, mire Magyar Péter "nagyon bepöccent és újra megfenyegetett".

Varga Judit szerint aki a közösséget akarja szolgálni, rendelkeznie kell olyan tulajdonságokkal, mint a lojalitás, a fegyelmezettség és a csapatjáték; "Magyar Péterben egyik sincsen".

Elárulni a családunkat és a barátunkat nem teljesítmény, hanem bűn. Arra pedig már szavak sincsenek, ha az árulást valaki azzal magyarázza, hogy a családja védelmében tette, amit most már nem tud garantálni - fogalmazott Varga Judit, aki szerint "Erőss Pál és Mádl Ferenc tiszta, becsületes öröksége után Magyar Péter új fogalmat teremtett a magyar árulók szótárában".

Fotó: Wikipedia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során