Hírek
2012. Március 06. 07:01, kedd |
Belföld
Forrás: OrientPress
Valóban egészségesebb a friss?

A táplálkozási szakértők egyetértenek abban, hogy a zöldségek és a gyümölcsök egészségesek, de vajon, ha nem friss vagy bio ételről van szó, az mennyire jó?
A UC Davis által végzett kutatás arra mutatott rá, hogy a friss termékek sokszor több tápanyagot veszítenek el, mint fagyasztott vagy konzervált társaik – írja a FoxNews.
A fogyasztók sokszor arra panaszkodnak, hogy a friss élelmiszerek drágábbak, s ez különösen igaz akkor, ha nem szezonális zöldséget vagy gyümölcsöt vásárolnak. Ezért sok esetben jobb a fagyasztott gyümölcsök/zöldségek vagy konzervek használata, mert olcsóbbak, főzésre előkészített állapotban kaphatóak.
A fagyasztott élelmiszerek meghonosítójának Clarence Birdseye-t tartják, aki az eszkimók gyorsfagyasztott ételein keresztül figyelte meg, hogy azok csökkentik a sejtek falszerkezetének károsodását. Tehát nemcsak télen érdemes fagyasztott vagy konzerv ételeket fogyasztani – hívják fel a figyelmet a szakértők.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2025. Augusztus 06. 07:39, szerda | Belföld
A bodrogkeresztúri általános iskola diákjai végeztek az első helyen a világ egyik legnívósabb technológiai versenyén
2025. Augusztus 06. 07:37, szerda | Belföld
Soltész Miklós: támogatta a kormány a református egyház balatonfenyvesi gyermektáborának felújítását
2025. Augusztus 06. 07:36, szerda | Belföld
Meteorológusok szerint az átlagosnál melegebb és kissé szárazabb volt a július
Az átlagosnál melegebb és kissé szárazabb volt a július - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján.
2025. Augusztus 05. 07:43, kedd | Belföld
Tavaly megduplázódott a hulladékudvarokban leadott újrahasznosítható hulladék
Egyre többen használják a hulladékudvarokat, tavaly több mint dupla annyi újrahasznosítható hulladékot adtak le az emberek, mint egy évvel korábban -