Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2011. December 05. 07:33, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Válaszolt a kormány az EB-nek, közben drágulnak a távközlési szolgáltatások

Válaszolt a kormány az EB-nek, közben drágulnak a távközlési szolgáltatások

A magyar kormány válaszolt az Európai Bizottságnak a telekommunikációs szektorra kivetett különadó miatt- írja a Napi Gazdaság.

A kabinet sajnálattal vette tudomásul, hogy az Európai Bizottság a különadóval kapcsolatos magyar érveket elutasította.

Budapest továbbra is kitart amellett, hogy a különadó nem tartozik az engedélyezési irányelv hatálya alá, és nem ellentétes az uniós joggal. A következő lépés, hogy az Európai Bizottság lezárja az eljárást, vagy az Európai Bíróság előtt folytatja, ezt követően a bíróság dönt.

Közben több millió előfizető számára drágulnak jövőre a távközlési szolgáltatások - írja Népszabadság. Az áremelésről szóló tájékoztatókat a szolgáltatók ezekben a napokban, hetekben postázzák előfizetőiknek. A cégek a megváltozott piaci körülményekre és az inflációra hivatkoznak. A piacon több mint másfél éve csökken az előfizetők száma. Közben romlik a fizetési fegyelem. A szolgáltatók idén minden negyedévben csökkenő bevételekről és profitról számoltak be. Mindemellett folyik a drága hálózatfejlesztés, fizetni kell a távközlési különadót is, ami szektorszinten évi 61 milliárd forint.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket