Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. Október 28. 11:25, péntek | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek egy különös kegyetlen hajléktalan gyilkos ellen

Vádat emeltek egy különös kegyetlen hajléktalan gyilkos ellen

Vádat emeltek egy 40 éves hajléktalan férfi ellen, aki ököllel, majd késsel olyan durván bántalmazott egy másik fedél nélküli férfit Budapest IV. kerületében tavaly márciusban,

hogy a sértett életét az azonnali orvosi beavatkozás sem menthette volna meg - közölte a megbízott fővárosi főügyészhelyettes pénteken az MTI-vel.
Fürcht Pál tájékoztatása szerint mindkét férfi a IV. kerület közterületein töltötte mindennapjait, a sértett éjszakánként a József Attila utca egyik házánál, a garázsbejáró melletti szélvédett helyen tartózkodott.

A vádlott tavaly március 31-én hajnalban találkozott az épületnél a sértettel, leült mellé, majd közösen italoztak. Közben azonban - feltehetően a közösen fogyasztott ital miatt - anyagi jellegű vitába keveredtek, amelynek során a vádlott ököllel legalább hússzor megütötte a sértettet, majd elővett egy kést, amellyel - szintén nagy erővel - kétszer megvágta társa nyakát.

A vádlott magára hagyta a sértettet, akit járókelők találtak meg reggel. A mentők kórházba vitték, ahol azonban pár órán belül meghalt.

Mivel a bántalmazás következtében agysérülést, nyaki sérülést, koponyatörést és más súlyos sérüléseket szenvedett, életét az azonnali szakszerű orvosi beavatkozás sem menthette volna meg - hangsúlyozta Fürcht Pál.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő hajléktalant különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja, a bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztés - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.

2024. Május 08. 07:42, szerda | Belföld

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti