Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Január 26. 18:29, péntek | Belföld
Forrás: mti

Tizenöt évre ítélték az idős asszonyt halálra késelő férfit

Tizenöt évre ítélték az idős asszonyt halálra késelő férfit

Nem jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki 2015 májusában előzetes szóváltást követően halálra késelt egy idős asszonyt

- közölte a törvényszék sajtószóvivője pénteken az MTI-vel. Toma Attila elmondta, a bíróság büntetőtanácsa K. Zs. vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek.

A tényállás szerint a vádlott több éve szomszédja volt a fehérgyarmati sértettnek, köztük azonban megromlott a jószomszédi viszony, mert a sértett többször szóvá tette a vádlottnak azt, hogy nem takarítja a lépcsőházat, nem lapátolja el a havat és őt "semmirekellő cigicsempésznek" nevezte.

A vádlott 2015. május 19-én este a lépcsőházban a lakása irányába tartott, amikor szembetalálkozott az akkor 76 éves sértettel, aki semmirekellőnek nevezte, és felemlegette, hogy a vádlott becsülje meg a feleségét. A férfi a nő irányába lépett, aki be akarta zárni a lakása ajtaját, de a vádlott belökve azt üldözni kezdte az előle hátráló idős nőt. A vádlott utolérte és belökte a szobába, majd egy késsel a földön fekvő asszony fejének jobb oldalát háromszor, majd mellkasának jobb oldalát tízszer megszúrta. A sértett a helyszínen meghalt - ismertette a sajtószóvivő.

Az ítélet ellen ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentés, illetve enyhítés miatt jelentett be fellebbezést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk