Hírek
2012. Május 15. 07:11, kedd |
Belföld
Forrás: OrientPress
Természetes és mesterséges édesítők - amit tudni érdemes róluk

Nem egy egyszerű feladat kiválasztani és megtalálni a megfelelő édesítőszert. A következő összeállításban néhányat felsoroltunk. Kiderül, melyiket milyen ételben találjuk meg, és hogyan állítják elő azokat.
Az agave lé az agave nevű lédús növényből származó édes kivonat. Ebből készítik többek között a tequilát is. Szirup és nektár formájában is elérhető, és bármely egészséges élelmiszereket árusító üzletben, üveg formájában megvásárolható.
A stevia egy természetes, kalóriamentes édesítőszer, melyet a stevia nevű növény leveléből nyernek. Protein shake-ekben és üdítőitalokban találkozhatunk vele a leggyakrabban, de önállóan is kapható édesítőszerként.
A magas fruktóz tartalmú kukoricaszirup egy extra-édes folyadék, mely a kukoricakeményítőből származik. Legfőképp a készételekben, a süteményekben és a fűszerekben találkozhatunk az összetevővel - tájékoztat a Fox News.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2025. Augusztus 06. 07:39, szerda | Belföld
A bodrogkeresztúri általános iskola diákjai végeztek az első helyen a világ egyik legnívósabb technológiai versenyén
2025. Augusztus 06. 07:37, szerda | Belföld
Soltész Miklós: támogatta a kormány a református egyház balatonfenyvesi gyermektáborának felújítását
2025. Augusztus 06. 07:36, szerda | Belföld
Meteorológusok szerint az átlagosnál melegebb és kissé szárazabb volt a július
Az átlagosnál melegebb és kissé szárazabb volt a július - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján.
2025. Augusztus 05. 07:43, kedd | Belföld
Tavaly megduplázódott a hulladékudvarokban leadott újrahasznosítható hulladék
Egyre többen használják a hulladékudvarokat, tavaly több mint dupla annyi újrahasznosítható hulladékot adtak le az emberek, mint egy évvel korábban -