Városlista
2020. október 24, szombat - Salamon

Hírek

2012. Május 18. 07:13, péntek | Belföld
Forrás: mno / MTI

Szombattól változások lesznek a Balatonnál

Szombattól változások lesznek a Balatonnál

Szombattól sűrűbben és tovább közlekedik a balatoni komp Szántód és Tihany között. A következő, pünkösdi hétvégén több hajót indítanak, mint amennyi a tavaszi menetrendben szerepel.

Kapócs Ferenc, a Balatoni Hajózási Zrt. kereskedelmi igazgatója arról tájékoztatta az MTI-t csütörtökön, hogy szombattól 40 percenként közlekedik a balatoni komp, Szántódról reggel 6 óra 40 perc és este 9 óra 20 perc között, Tihanyból reggel 7 óra és este 9 óra 40 perc között.

A következő, pünkösdi hétvége három napján a Siófok–Balatonfüred–Tihany, a Balatonföldvár–Tihanyrév–Tihany, valamint a Fonyód–Badacsony útvonalakon közlekedő menetrend szerinti hajók az érvényben lévő tavaszi menetrend helyett az előszezoni, illetve a főszezoni menetrend szerint, nagyobb járatszámmal fognak közlekedni, továbbá 9 kikötőből indulnak sétahajók.

Május 27-én, gyermeknapon a szülőkkel együtt utazó gyerekek 14 éves korig ingyen hajózhatnak majd.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 24. 18:08, szombat | Belföld

Az őszi szünetben is biztosított a rászoruló gyermekek étkezése

Az őszi szünetben is napi egyszeri meleg ételt kaphatnak a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű családban élő gyerekek az őszi szünetben, az október 26. és 30. közötti munkanapokon

2020. Október 24. 16:06, szombat | Belföld

Félszáznál több helyen várnak véradókat országszerte

Országszerte több mint 50 helyszínen szerveznek véradást, a helyszínek és időpontok az ovsz.hu és a veradas.hu oldalon követhetők - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) véradásszervezője csütörtökön az M1-en.

2020. Október 24. 14:02, szombat | Belföld

20 ezer hektárral nőtt az ország fával borított területe

A kormányzat célja a klímaváltozás elleni fellépés, amiben jelentős része van az Agrárminisztérium által kezdeményezett országfásítási programnak

2020. Október 24. 13:01, szombat | Belföld

Négy településen már egészségtelen a levegő

Négy településen már egészségtelen a levegőminőség a kisméretű aeroszol részecskék (PM2,5) magas tömegkoncentrációja miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombaton az MTI-vel.