Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Április 04. 05:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szigorúbban büntetnék a katasztrófák fosztogatóit

Szigorúbban büntetnék a katasztrófák fosztogatóit

Benyújtotta szerdán az Országgyűlésnek a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítására vonatkozó javaslatát a Fidesz annak érdekében, hogy a jövőben szigorúbban lehessen szankcionálni azokat, akik katasztrófák helyszínén vagy vészhelyzetben lopnak.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója, a parlament rendészeti bizottságának elnöke frakciótársával, Gulyás Gergellyel közösen terjesztette indítványát a Ház elé. Tervük szerint a Btk.-módosítás legkésőbb május 1-jén lépne hatályba, így akár már a tavaszi időszak árvízvédelmével kapcsolatosan is alkalmazni lehetne.

Kocsis Máté a javaslatot budapesti sajtótájékoztatóján azzal magyarázta, hogy vannak, akiknek még katasztrófahelyzetben is azon jár az eszük, hogyan tudnának lopni. Az elmúlt időszakban is voltak olyan helyek az országban, ahol tolvajok nehezítették a hóhelyzet utáni helyreállítás vagy az ár- és belvízvédelem munkálatait. A Közép-Tisza vidékén például a zsilipekről vitték el az alkatrészeket - hozta fel példaként.

Mindezek miatt a jövőben vétség helyett bűncselekmény lesz a katasztrófa- vagy vészhelyzet, illetve természeti csapás helyszínén elkövetett lopás, így az ilyen tolvajoknak - a javaslat szerint - minimum három, maximum tíz év börtönbüntetés járhat majd - részletezte a fideszes politikus, aki szerint ez kellően elrettentő szankció lesz.Kérdésre megjegyezte, az új szabályozás a köz- és a magántulajdonra egyaránt vonatkozik majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön