Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Április 05. 10:00, péntek | Sport

Rally: Szezonnyitó bemelegítés

Rally: Szezonnyitó bemelegítés

Március utolsó hétvégéjén került megrendezésre a Credobus Eger Rallye 2019, amin Dián Attila Papp György navigátorával vett részt.

Atust kérdeztem a verseny után.

Pénteken a gépátvétel, a rajtceremónia és egy Superspecial várt rátok. Miként sikerült abszolválnotok ezt a szakaszt?

- Úgy is fogalmazhatok, hogy megnéztük a lámpákat működnek-e a sötétben. A Superspecial hihetetlen gyorsra sikerült. Igaz, volt benne két lassító és egy terelő, de nagyon tempós volt az a bő négy kilométer.

Másnapra kilenc gyors lett rátok szabva, igazi rali pályákon csapattatok. A három szakasz közül melyik jött be jobban nektek?

- Nagyon tetszett a pályajáráson mindegyik pálya, bár a Szuhával kapcsolatban volt némi aggályom. Maga a vonalvezetés nagyon szuper lett volna, csak az útburkolat volt picit leharcolt. Talán Verpelét tetszett a legjobban.

Vasárnap hat gyorsasági várt rátok. Az egerszalóki és a siroki gyorsot szinte ugyanolyan idővel teljesítettétek. Ennyire tetszett nektek ez a két pálya?

- Vasárnap szerintem az a két gyorsasági vitte a prímet. Jó volt rajtuk menni, sokat tanultam azokon a pályákon. Nagyon sokféle kanyar volt, hol tempós, hol lassabb. A második körre a felhordás is elég keményen megjelent, ami nehezítette a dolgunkat. Remélem, jövőre is tudunk rajta menni!

164 kilométer gyorsot teljesítettetek a három nap alatt, hol tempóval, hogy etapként. Miként értékeled az Eger ralit?

- Örülünk, hogy be tudtunk érni a célba, ez volt az elsődleges számunkra. Muszáj sokat tapasztalnom, rutint és km-t szerezni. Gyurival egyre jobban érezzük magunkat az autóban. Miskolcon találkozunk!

Köszönöm a csapat munkáját, a családomnak a támogatást és a szurkolóinknak, hogy ott álltak a pálya szélén és biztattak minket a hétvégén!
Partnereink segítségét köszönjük: Clone GSM, Rodeo Speed Car, AAA Highest creditworthiness, Prometric Test Center, Desef Silver, Dream-Light-Theatre Bt., Jutavit, KWB - Kraftwekbau, Blessed Road Kft., Multi Copy Kft. Komárom, Pallér Csarnok, Supersprint.

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.