Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. November 26. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nyalóka, ami nem hizlal? A tudósok már ezt is feltalálták

Nyalóka, ami nem hizlal? A tudósok már ezt is feltalálták

Szívesen megkóstolná az összes létező ízű fagylaltot anélkül, hogy ez alakján meglátszódna? A közeljövőben megteheti - Singapore Nemzeti Egyetem kutatói most egy 'digitális nyalóka' kifejlesztésén dolgoznak, ami anélkül teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy ízeket kóstoljanak meg, hogy kalóriát vinnének be szervezetükbe - írja a Fox News.

Bár bonyolultnak hangzik, a technológia valójában elég egyszerű - véli Nimesha Ranasinghe, mérnök-tudós, aki úttörő szerepet játszott a projekt kidolgozásában.

A hőmérséklet és a rezgés apró változásai révén édes, keserű, sós és savanyú ízeket produkálnak. 'A cél az, hogy okostelefonok alkalmazásainak segítségével a vásárlók még a kiszemelt árú megvétele előtt megkóstolhassák az adott terméket' - mondja a kutatás vezetője.

Ezzel azonban az iPhone még nem alakul át csokoládévá, a kutatók ugyanis még dolgoznak azon, hogy képesek legyenek olyan komplex ízek előállítására, amelyek megkóstolásával a felhasználó számára az olyan lenne, mint az igazi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár