Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Január 17. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem lesznek szankciók a patikákban

Nem lesznek szankciók a patikákban

Önhibájukon kívül késnek a patikák az online pénztárgépek cseréjével. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke szerint ezt előre jelezték, így a csúszás nem von maga után szankciót. Szólt arról is, a gyógyszerészi tulajdonhányad új rendszere pozitív eredményeket hozott - írja a Magyar Hírlap.

Mostanra szakmai kontroll alatt működnek a gyógyszertárak, a múlt év végi adatok szerint a gyógyszerészi tulajdonrész csaknem az összes patikában elérte a huszonöt százalékot – írta közleményében az egészségügyi államtitkárság. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke lapunknak úgy fogalmazott, a „szakmai kontroll” annyit tesz, hogy az a gyógyszerész, aki mára megszerezte a huszonöt százalékos tulajdonrészét, rendelkezik olyan jogosítványokkal, amik lehetővé teszik, hogy az üzletét érintő menedzsment- és tulajdonosi kérdésekben döntsön. Példaként említette, ennek köszönhetően a patikus határoz a készletezéssel kapcsolatos kérdésekről, de munkatársait is maga választja meg. Hozzátette, természetesen eddig is gyógyszerészek gyakorolták a szakmai kontrollt, ám előfordult, hogy egyes üzletekben a tulajdonos nem patikus volt, mégis szakmai kérdésekben döntött, amit a munkatársainak „ha tetszik, ha nem”, el kellett fogadniuk.

Ismert, 2014. január 1-jétől a gyógyszertárat működtető gazdasági társaságban a patikusi tulajdonnak meg kell haladnia a huszonöt, 2017. ja­nuár 1-jétől pedig az ötven százalékot. A tavaly decemberi adatok szerint 2330 gyógyszertárból csak száznyolcvanhét üzletben nem volt biztosított az említett feltétel. Hankó Zoltán megjegyezte, a most életbe lépett változás mindenképpen pozitív eredményeket hozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal