Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Július 18. 07:22, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Műszaki hiba okozhatta a vasárnapi sárkányrepülő-balesetet

Műszaki hiba okozhatta a vasárnapi sárkányrepülő-balesetet

A börgöndi repülőteret üzemeltető egyesület elnöke szerint műszaki hiba okozhatta a vasárnap este történt halálos sárkányrepülő-balesetet - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő esti Híradójában.

Székesfehérvár mellett, a börgöndi repülőtér közelében vasárnap este zuhant le egy motoros sárkányrepülő. A balesetben két ember meghalt. Az M1 tudósítása szerint egy 17 éves fiatal lány és oktatója, egy középkorú férfi vesztette életét.

Sziládi Dezső, az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke az M1-nek azt mondta: kizártnak tartja, hogy emberi mulasztás történt. Elmondta, hogy a sárkányrepülő főtartója - egy alumíniumcső, ami acélsodronnyal is biztosítva van - elszakadt, ráadásul egy olyan helyen, ahol egyébként semmilyen igénybevételnek nincs kitéve. Most ezt a főtartót vizsgálják részletesen, s ennek eredménye alapján derülhet ki, mi okozta a balesetet - fejtette ki az egyesület elnöke, hozzátéve: most úgy tűnik, 99 százalék, hogy műszaki hiba történt.

A Híradóban azt mondták: a sárkányrepülő szárnyát a roncstól nagyjából 300 méterre találták meg a tűzoltók, így nem kizárt, hogy az még a becsapódás előtt leszakadt. A balesetet szenvedett sárkányrepülő magyar fejlesztésű volt, Egerben gyártották - számolt be az M1, hozzátéve: amíg a nyomozás tart, addig a cég részéről senki nem akart nyilatkozni.

Kiss Z. Edward, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az M1-nek azt mondta: a székesfehérvári rendőrkapitányság légi közlekedés veszélyeztetése bűntett miatt indított büntetőeljárást. A baleset körülményeit még vizsgálják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.