Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Június 13. 15:07, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Megölte nagyapját, majd elrejtette holttestét egy fiatal férfi

Megölte nagyapját, majd elrejtette holttestét egy fiatal férfi

Őrizetbe vettek egy fiatal férfit, aki két évvel ezelőtt megölte a nagyapját, majd elrejtette a holttestet - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a honlapján.

A közlemény szerint egy férfi 2016 novemberében tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy az általa ritkán látogatott, egyedül élő édesapja eltűnt. A rendőrség elrendelte az idős férfi körözését, de mivel az eljárás során egyre gyanúsabbá váltak a körülmények, a BRFK életvédelmi osztálya idén márciusban büntetőeljárást indított.

A nyomozás során kiderült, hogy az Újbudán lakó idős embert a szomszédai 2015 tavaszán látták utoljára, az előtt csak az unokája, a budapesti M. Márk látogatta, aki időközben a többi családtagjával megszakította a kapcsolatot. A 25 éves férfi a nagyapja lakását az eltűnés után hamis aláírással ellátott adás-vételi szerződéssel eladta, és rendszeresen felvette a rokona nyugdíját.

A nyomozók pénteken M. Márk Kőbányán bérelt garázsában, egy szeméttárolóban elrejtve megtalálták az idős férfi holttestét. Az igazságügyi szakértő megállapította, hogy a férfi bűncselekmény áldozata lett.

A fővárosi rendőrök M. Márkot hétfő este emberölés gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi beismerte a nyomozóknak, hogy 2015 áprilisában ő ölte meg nagyapját, és a holttestét később elrejtette.

A rendőrök a gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során