Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Október 04. 13:53, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Meglógott a 6 ezer fontos kóbor macska

Meglógott a 6 ezer fontos kóbor macska

Hatezer fontot - több mint 2 millió forintot - költött egy kóbor macskára egy brit pár, ám az állat megszökött.

A középkorú házaspár, Rayton és Dawn Elliott 2011 februárjában Egyiptomban vakációzva vette magához Omart, a macskát, amely gazdátlanul bukkant fel tengerparti üdülővillájuknál. A pár azonnal belehabarodott "a világ leggyönyörűbb macskájába", és mivel akkor a belpolitikai helyzet Egyiptomban meglehetősen zavaros volt, úgy döntött, hogy Angliába menekíti, és magához veszi az állatot.
A "kivitelezés" azonban elég körülményes és hosszadalmas volt. A macska emigrálása előtt egy hónapot egy egyiptomi macskaszállón töltött, csak utána repülhetett Angliába, ahol fél év karantén várt rá. Mindezek költségéhez tetemes benzinszámla járult. A macska a pár oxfordshire-i otthonától 240 kilométerre raboskodott egy chepstow-i karanténban, új gazdái pedig minden héten háromszor is képesek voltak megtenni az utat, hogy láthassák Omarjukat. A hat hónap alatt több mint 30 ezer kilométert autóztak a macskáért, míg végre hazavihették.
Boldogságuk röpke egy évig tartott: Omar két hete meglépett tőlük. A romokban heverő párnak édességüzeme van. A macska megtalálójának mindössze 25 fontos jutalmat ajánlottak fel, de kiegészítették egész életére szóló csokiellátással - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.