Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Május 18. 10:21, péntek | Külföld
Forrás: mti

Meghalt egy kislány, miután a belga rendőrség migránsok autóját üldözte

Meghalt egy kislány, miután a belga rendőrség migránsok autóját üldözte

Meghalt egy kétéves kislány, miután a rendőrök több mint 70 kilométeren át üldöztek egy migránsokkal teli kisteherautót Belgiumban - írta a helyi sajtó ügyészségi forrásokra hivatkozva.

Frederic Bariseau, Tournai városának ügyésze közölte: a rendőrök valóban használták ugyan fegyvereiket, hogy a járművet feltartóztassák, de emiatt senki sem sérült meg. A kislányt a kocsiban találták, és a kórházba vezető úton halt meg, de nem a rendőrségi akció következtében vesztette életét - jelentette ki. Hozzátette: a boncolás fog választ adni arra, hogy mi okozta a halálát.

Egyes hírek szerint az akció közben a gyereket kitartották a furgon ablakából, hogy azzal is távol tartsák a rendőröket. Szemtanúk azt mondták, hogy a kislány az üldözésnek véget vető ütközéskor még élt.

Az üldözés a sajtó szerint a Belgium déli részén található Namur közelében kezdődött és Mons mellett ért véget, a francia határtól nem messze. A kisteherautóban 26 felnőttet és 4 gyereket találtak. Az akcióban 15 rendőrautó és mintegy 30 rendőr vett részt. Az illegális bevándorlók Irakból, Afganisztánból és Iránból származtak. A kurd származású kislányt és családját a belga hatóságok korábban Németországba vitték, most onnan próbáltak - a csoport többi tagjával együtt - Nagy-Britanniába eljutni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.