Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Július 17. 17:03, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Lopott luxusautókat legalizáló céghálózatot buktattak le Miskolcon

Lopott luxusautókat legalizáló céghálózatot buktattak le Miskolcon

Lopott luxusautók legalizálásával foglalkozó céghálózatot derített fel a rendőrség Miskolcon, a csoport működtetőjét letartóztatta a bíróság

- mondta a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vagyonvédelmi osztályvezetője budapesti sajtótájékoztatóján pénteken.

Némedi Gábor közölte: a múlt szerdán és csütörtökön végrehajtott akcióban az 52 éves F. Zoltán érdekeltségébe tartozó miskolci telephelyeken húsz lopott járművet találtak, tizenegyet egyben, kilencet szétdarabolva. A nyomozás adatai szerint a kocsik alvázszámát lekaparták, az egyedi azonosítókat meghamisították, majd a járműveket összeszerelték és magyarországi kereskedéseken keresztül értékesítették.

Az ezredes az MTI kérdésére elmondta: találtak itthon eltulajdonított autót is, de főként Nyugat-Európából, Ausztriából és Németországból származó járművekre bukkantak.

Némedi Gábor arról is beszámolt, hogy a férfi ellen - főként orgazdaság miatt - több büntetőeljárás zajlik, van olyan is, amelyik már bírósági szakaszba jutott.

Az egyik gépkocsiból öt fegyver és lőszerek kerültek elő. A fegyverszakértő azt állapította meg, hogy két lefoglalt géppisztoly működőképes lőfegyvernek minősül, a 278 lőszer pedig éles. Az autóban 6,5 kilogramm kábítószert is találtak, valamint a férfi lakásán 10,4 millió forint készpénzt, amelynek eredetével nem tudott elszámolni. A szakértő szerint a lefoglalt anyag amfetamin, amelynek feketepiaci értéke mintegy 20 millió forint.

A sajtótájékoztatón bemutatott videófelvételek alapján az akciót a Készenléti Rendőrség a Terrorelhárítási Központtal közösen hajtotta végre. Némedi Gábor jelezte: a cégháló ügyében várhatóan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fog eljárni. Az ügyben hét gazdasági társaság - köztük egy szlovák és egy német cég - könyvelését is lefoglalták.

A férfit jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsítják, és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Törvényszék elrendelte a letartóztatását.

Kérdésre válaszolva az ezredes elmondta: további gyanúsítások várhatók, mivel többen vettek részt az autók szétszerelésében, és a hazai hatóságok együttműködnek más európai rendőri szervekkel, hogy kiderüljön, voltak-e segítőik külföldön a lopásokban.

Címkék: lopott, luxusautó, miskolc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére