Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 01. 19:08, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti

Jövőre jön a Downton Abbey írójának új sorozata

Jövőre jön a Downton Abbey írójának új sorozata

Jövőre láthatják a nézők a Downton Abbey írójának The Gilded Age című új tévésorozatát, amely az 1880-as évek New Yorkjában játszódik.

A szériát megrendelő NBC tévécsatorna szerdán erősítette meg, hogy tíz epizódot rendelt Julian Fellowestól.

Az NBC 2012 óta foglalkozik a The Gilded Age előkészítésével, és most úgy tűnik, végre meg is valósítják - emlékeztetett a The Guardian brit napilap.

"A The Gilded Age írásával egy álmom vált valóra. Hosszú ideje érdekel az amerikai történelemnek ez a korszaka, és az NBC most lehetővé tette számomra, hogy bemutassam a modern közönségnek. Nem is lehetnék izgatottabb és lelkesebb" - idézte a brit lap Fellowest.

A New Yorkban játszódó széria a társasági elitről, és főleg azokról a családokról szól majd, amelyeket a városba áramló pénz tett gazdaggá.

Fellowes már tavaly közölte, hogy mindent hajlandó félretenni a sorozat kedvéért. "Színészként nehéz nemet mondanom bármire, és így van ez íróként is. De most rendbe akarom szedni az elkötelezettségeimet, és a The Gilded Age sorozattal - egy új világgal és egy csokor új karakterrel akarok tovább lépni" - mondta akkor.

Azt is elárulta, hogy a dráma a New York-i társaság újgazdagjai és a régi elit olyan családjai között zajlik majd, mint az Astor és a Vanderbilt család, amelyek elutasítják a változásokat.

Példaként Caroline Astort említette, akinek felmenői 17. századi telepesek voltak, és ezért feljogosítva érezte magát arra, hogy meghatározza, ki kerülhet be az elit társaságba. "Felismerte, hogy a New York-i társaságnak bővülnie kell, egymás mellett nem élhet meg két rivális elit. Nagy befolyása volt. Ez az a háttér, amely előtt a The Gilded Age-sorozat játszódik" - magyarázta az író.

A Downton Abbey a nem amerikai tévésorozatok közül a legtöbb, 69 Emmy-jelölést kapta, 15 Emmyt pedig el is nyert. A befejező epizódját 2015-ben Nagy-Britanniában 9,5 millió néző látta.

Címkék: downton abbey, sorozat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára