Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2021. November 28. 07:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: mti

Jövő nyáron kerülhet a mozikba az Együtt kezdtük című film

Jövő nyáron kerülhet a mozikba az Együtt kezdtük című film

Jövő nyáron kerülhet a mozikba Kerékgyártó Yvonne Együtt kezdtük című második nagyjátékfilmje, amely egy szórakoztató és elgondolkodtató felnövéstörténet lesz.

Kerékgyártó Yvonne, a FOMO forgatókönyvírója második nagyjátékfilmjében kilenc fiatal találkozik újra, tíz évvel az érettségi után - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Marci és a 12.c osztály többi tagja, Franciska, Juli, Renátó, Ádi, Gigi, Nóri, Benett, Geri 2011-ben ballagtak el a gimnáziumból. A tízéves érettségi találkozón mérlegre teszik a kamaszkorukban hozott döntéseiket. Van olyan szereplő, akinek az életét változtatja meg a találkozás. Az Együtt kezdtük egy felnövéstörténet, amely megmutatja a közösség megtartó erejét. Egy generációs film, bulival, zenével, kérdéssel és érzéssel - olvasható a tájékoztatóban.

A filmben kilenc főiskolás színésznövendék mutatkozik be olyan ismert színészek mellett, mint Mucsi Zoltán, Pálmai Anna, Kerekes Éva, Jordán Tamás, Szabó Simon, Zsurzs Kati és Szacsvay László.

Az Együtt kezdtük forgatása 35 napig zajlott Budapesten, a Balatonnál és Londonban.

A film 2021-ben és 2011-ben játszódik, ezért a színészek saját karakterük tíz évvel fiatalabb énjét is megformálták. Nagy örömömre maximálisan kihasználták ezt a játéklehetőséget, az átalakulásukat profi szakembergárda segítette - idézi a tájékoztató Kerékgyártó Yvonne rendezőt.

A film forgatókönyvét Szentgyörgyi Bálint, Boros O. István és Maruszki Balázs írta, producerei Romwalter Judit és Pék Csaba. Az operatőr Babos Tamás, a vágó Duszka Péter, a látványtervező Valcz Gábor.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő Együtt kezdtük a tervek szerint jövő nyáron kerül a magyar mozikba.

Címkék: együtt kezdtük, film, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára