Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Június 13. 07:00, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Idős nőket vert át a csaló - VIDEÓ

Idős nőket vert át a csaló - VIDEÓ

Több mint kétmillió forintot csalt ki négy idős asszonytól a feltételezett elkövető.

Az akkor 46 éves férfi 2020. június 5-én és 2021. február 2-án Józsefvárosban azzal szólított le két idős asszonyt, hogy ajándékba adna drága edénykészletet, amit nem tud felvinni a repülőre. Az elkövető mindkét nőt hazakísérte, akik végül arany ékszereket, 250 eurót és összesen 132 ezer forintot adtak az állítólagos ajándékért. Az utóbbi esetnél a román állampolgár nem elégedett meg a kapott pénzzel. Látta, hogy a sértett honnan veszi elő pénzét, a dobozból kikapott egy köteg bankjegyet, és elfutott – közölte a rendőrség.

A józsefvárosi nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, aki az ellene kiadott körözés miatt 2021. február 11-én feladta magát.

Az eljárás során kiderült, hogy ugyanez a férfi 2019 novembere és 2020 áprilisa között a III. kerületben másik két idős nőtől is csalt ki pénzt hasonló ürüggyel.

A budapesti férfi a négy asszonyt több mint kétmillió forinttal károsította meg, amit a rendőrök lefoglaltak és hiánytalanul visszaadtak az áldozatoknak.

A III. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.
A videón az látható, amint az egyik sértett visszakapja a pénzét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során