Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Június 03. 06:12, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Idén is meghirdetik a Kék hullám zászló balatoni strandminősítő versenyt

Idén is meghirdetik a Kék hullám zászló balatoni strandminősítő versenyt

A koronavírus-járvány miatt kis csúszással, a héten meghirdetik a balatoni Kék hullám zászló strandminősítő versenyt, a különdíjat az idén az a strand nyeri el,

amelyet járványügyi szempontból a legbiztonságosabbnak ítél a zsűri - döntött az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) elnöksége szerdán, Balatonakaliban tartott ülésén.

Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a BSZ titkára hozzátette, a június végén helyszíni bejárást végző bíráló bizottság tagja lesz a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) képviselője, valamint a kormányhivatal népegészségügyi szakembere is.

Az eredményhirdetés a járványhelyzet okozta csúszás miatt a főszezonban, július elején lesz.

A BSZ elnöksége döntött arról is, hogy a Nők a Balatonért Egyesülettel közösen újra meghirdetik a két éve elindított, sikeres építészeti díjpályázatot, és megválasztják az Év balatoni házát.

Lombár Gábor, a BSZ elnöke az MTI-nek arról számolt be, hogy a vészhelyzetben hozott kormányzati intézkedések gazdasági hatásai a turizmusból élő települések önkormányzatait az átlagosnál négyszer-ötször jobban sújtják. Az elnökség ezért úgy döntött, hogy levélben kérik a kormányt, valamint az országgyűlési képviselőket, hogy ennek figyelembevételével tárgyalják a jövő évi költségvetést - mondta el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára