Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Július 30. 18:05, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Hétszáz jogsértés a buszok és teherautók egyhetes ellenőrzésének mérlege

Hétszáz jogsértés a buszok és teherautók egyhetes ellenőrzésének mérlege

Több mint hatszáznyolcvan jogsértést állapítottak meg a rendőrök a buszok és teherautók egy héten át tartó ellenőrzésén – írta az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata kedden a honlapján.

A közleményben azt írták, hogy a „Tispol Truck & Bus” elnevezésű, európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési és a pihenőidőt, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását vizsgálták. Július 22. és 28. között 2916 nehéz tehergépkocsit és 584 autóbuszt ellenőriztek, és 686 jogsértést állapítottak meg - közölték.

Azonnali közlekedési korlátozást két nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni. Ebben a járműkategóriában a vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 90, a jármű-, illetve a rakománybiztonsággal kapcsolatban 96, okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt pedig 65 alkalommal kellett intézkedni. Hét tehergépkocsi-vezetőnél merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 61 esetben a sofőr vagy utasa nem használta a biztonsági övet. A megengedett legnagyobb sebességet 127 járművezető lépte túl.

Az autóbusz-vezetők közül 24 nem tartotta be a sebességhatárt. A vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt tízszer, jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban kétszer, okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt háromszor kellett intézkedniük a rendőröknek - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő