Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Április 05. 18:04, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hétfőn is megdőlt egy országos hidegrekord

Hétfőn is megdőlt egy országos hidegrekord

Hétfőn is megdőlt egy országos hidegrekord, Kékestetőn mínusz 7 Celsius-foknál hidegebbet mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a honlapján.

Mint írták: a Kárpát-medencét kitöltő hideg légtömeg, valamint a csökkenő felhőzet hatására hétfő reggelre nagy területen fagypont alá csökkent a hőmérséklet. A Heves megyei Kékestetőn mínusz 7,1 fokig hűlt le a levegő, amellyel megdőlt az országos napi legalacsonyabb minimumhőmérsékleti rekord. Mostanáig mínusz 7 fok volt az április 4-ei hidegrekord, amelyet 2015-ben a Nógrád megyei Zabaron mértek - ismertették.

A meteorológiai szolgálat a Facebook-oldalán azt írta: kedden már sokkal kevesebb helyen fagyott, mint az előző napokban, de a derült, kevésbé szeles déli megyékben így is nagy területen mínusz 4 és mínusz 1 fok közé süllyedt a hőmérséklet. Emellett a nyugati határvidéken és a középső megyékben volt gyenge fagy.

Szerda hajnalban még a délnyugati, déli megyékben és az északi völgyekben is csak elvétve lehet gyenge fagy (0, mínusz 1 fok), a hét további részében viszont a melegedésnek köszönhetően erre átmenetileg nem kell számítani - tették hozzá.

Ugyanakkor megjegyezték: a hétvégén átvonuló frontot követően jövő hétfő és kedd hajnalban is nagy területen lesz esély fagyra.

Címkék: hideg, hidegrekord, tavasz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.