Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Augusztus 28. 10:19, csütörtök | Bulvár
Forrás: Red Lemon Media

Ezer oldalas forgatókönyvből készült a Terápia második évada

Ezer oldalas forgatókönyvből készült a Terápia második évada

Új szereplőkkel folytatódik októberben az HBO sikersorozata - érkezik hamarosan a Terápia második évada.

Egy pánikrohamokkal küzdő politikus, egy kétségbeesett ügyvédnő, egy problémás gyerek, egy zárkózott lány és az őket kezelő, magánéleti és szakmai kétségekkel küzdő terapeuta - az ő történetükről szól a Terápia című sorozat második évada, amely októberben érkezik 35 vadonatúj résszel az HBO-ra. A közel ezer oldalnyi forgatókönyv alapján felvett jelenetekbe a stábtagokat is beleforgatták, de szerephez jutottak Mácsai Pál édesapjának festményei, jó pár galamb, egy kutya és egy teknős is.

2014 októberében új évaddal folytatódik az HBO saját gyártású sorozata, a Terápia. A Mácsai Pál által megformált Dargay Andráshoz új páciensek érkeznek. Péterfy Bori és Máté Gábor mellett Kurta Niké és Surányi Áron foglal majd helyet a pszichológus kanapéján. Csákányi Eszter, Szamosi Zsófia, Nagy Zsolt és Für Anikó is visszatér, Kováts Adél karaktere pedig egy magánéleti szállal kapcsolódik majd a történethez. A közel ezer oldalas forgatókönyv alapján felvett második évad szintén az izraeli Be Tipul (In treatment) hazai adaptációja, amely a magyar viszonyokat figyelembe véve módosult. Az alkotók szerint leginkább a főszereplő, Dargay András karaktere kelt önálló életre a magyar változatban.

 Ezer oldalas forgatókönyvből készült a Terápia második évada

A 79 napos forgatás alatt a stáb remekül összerázódott, ezért Enyedi Ildikó, a sorozat egyik rendezője úgy döntött, hogy statisztaként a sorozatban is megörökíti a Terápia készítőit. „Szerettem volna minél több stábtagot beleforgatni a sorozatba. Így egy-egy jelenetben az HBO egyik producere sétáltat kutyát a háttérben, az első asszisztens és az operatőr dohányzik az erkélyen, a másodasszisztens ebédelni hívja a retusáló művészeket, a gyártó cég producere telefonál és a produkciós asszisztensétől kapja a kávét vagy épp a díszlet takarítója és a színészek sofőrje áll a dugóban. Sőt, egy jelenetben a sorozat másik rendezője, Nagypál Orsolya is feltűnik, amint biciklit tolva sétál a futásból hazafelé tartó Dargay András előtt” – árulta el Enyedi Ildikó, rendező.

A stáb épített díszlet előtt forgatta a második évad epizódjait is. Dargay András nappalijának hátterében a Múzeum körút egy része elevenedik meg egy hatalmas vászonra vetített képnek köszönhetően. Herbai Máté operatőr egy héten keresztül reggeltől estig készítette a háttérvetítés felvételeit, így azok folyamatosan szinte élő képet mutatnak az ablakból. Ágnes lakásának díszlete is kihívás elé állította a Terápia stábját.

„Ágnes rendelőjében háttérnek egy fényképet használtunk. Mivel a kép statikus, unalmas tud lenni, ezért élő galambokkal próbáltuk feldobni a filmet, hogy a fénykép élőbb legyen. Ezenkívül egy kutya, egy teknős is szerepel egy-egy epizódban, valamint több száz légy, akiket viszont nem idomított senki, s nem is voltak betervezve, inkább próbáltunk tőlük megszabadulni.” – mesélte Enyed Ildikó. – „A díszletet néhány különleges darabbal sikerült igazán egyedivé tenni: Mácsai Pál édesapjának több festményét is kölcsönkaptuk, és az egyik operatőrünk, Dobos Tamás egy magányos fáról készített képe is bekerült a Dargay-díszletbe.” – tette hozzá a rendező.

 Ezer oldalas forgatókönyvből készült a Terápia második évada

Egy súlyos szakmai krízissel, zátonyra futott házassággal és egy be nem teljesült szerelemmel a háta mögött Dargay András (Mácsai Pál) kétségbeesetten dolgozik az újrakezdésen – innen indul majd a Terápia régen várt második évada. Az első széria sikere után minden adott ahhoz, hogy a folytatásban az HBO saját gyártású sorozatának szereplőivel együtt hétköznap esténként a nézők is a kanapéra üljenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.