Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Július 22. 18:05, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok

Extrém Enduro Kupa és Freestyle Show a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon

Extrém Enduro Kupa és Freestyle Show a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon

A meseszép amerikai autók mellett vadonatúj programmal készül a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál Komáromban.

Az adrenalintól duzzadó autós programokon túl Super Enduro versennyel és lélegzetelállító Motocross Freestyle show-val is várják az érdeklődőket. Kinek sikerül megszereznie a King of the Fort címet? Mit takar a Halál csókja elnevezés? Kiderül augusztus 9-10-én a Monostori erődben.

Farönkökön, traktorgumi akadályokon és sziklákon keresztül, veszélyes ugratókon és egy keresztbe állított amerikai terepjárón át vezet az út a King Of the Fort címhez. Közel 30 elszánt endurós fenegyerek száll majd ringbe és veszi be magát Közép-Európa legnagyobb újkori erődjébe, hogy legyőzze ellenfeleit az erre kialakított versenypályán. Egy olyan viadalnak lehetnek szemtanúi mindazok, akik ellátogatnak a fesztiválra, ahol a pilóták motorjukkal szinte eggyé válva test-test elleni küzdelmet vívnak egymással.

Hogyan kell elképzelni egy ilyen Enduro versenyt?

„A Super Enduro egy zárt pályán történő sprint verseny. A pálya 8-10 mesterséges akadályt: különböző átmérőjű farönköket (15-40-70-80cm), traktorgumi akadályrendszert, nagyméretű sziklákat és ugratókat tartalmaz. A versenyzők 14 fős selejtező futamokban vesznek részt, és a szerencsések a délutáni döntő futamokban küzdhetnek az Erőd Királya címért. A verseny pontozása: 1. hely 20 pont 2. hely 18 pont 3. hely 16 pont és így tovább” – avat be minket a verseny főszervezője Laukó Mihály.

Kiből lehet jó super enduro pilóta?

„Aki bátor, de mégis megfontolt, aki jó állóképességgel rendelkezik és rendkívüli reflexekkel megáldott. „Hosszú évek gyakorlásának eredménye az, amit majd a pályán láthatunk.” – teszi hozzá Mihály

Miért különleges a Freestyle Motocross show?

Hujber Péter és csapata nem ismernek félelmet vagy lehetetlent, vakmerő mutatványaiktól garantáltan eláll mindenki lélegzete. A szárnyak nélkül repülő krosszmotorosok 20-30 méteres ugrásaikkal minden alkalommal elkápráztatják a közönséget, nem lesz ez másként a Monostori erődben sem, ahol a Kiss of Death (halál csókja) elnevezésű trükköt is bemutatják. A különösen veszélyes attrakciónál a pilóta kirúgja maga alól a motort és fejjel lefelé 180 fokos nyílásban repül a levegőben.

Míg a motocrossos srácok a gravitációt legyőzve brillíroznak a levegőben, addig az enduró pilóták az idővel, az előttük tornyosuló akadályokkal és egymással is komoly harcot vívnak majd. Köztük lesz Zsigovits Norbert is, aki a verseny nagy esélyesének számít, augusztus 10-én kiderül, hogy sikerül-e megszereznie a trófeát és elnyerni az Erőd Királya címet.

18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál – augusztus 8-11. Komárom, Monostori erőd http://usacar.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.