Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. December 11. 07:22, hétfő | PR
Forrás: (X)

Épületenergetikai korszerűsítést végeztek

Épületenergetikai korszerűsítést végeztek

Több mint 1 milliárd forintért korszerűsítette a Jánosik és Társai Kft. Budapesten a Csalogány utcában található hét szintes épületet

A létesítmény a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság által üzemeltetett ingatlan, melyen teljes körű energetikai korszerűsítését végeztek. A nagy volumenű munkát közbeszerzési pályázaton nyerték el. A kedvező árajánlat, a referenciáink és a projektben résztvevő szakemberek alkalmassága miatt volt sikeres a pályázatuk - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.

A több lábon álló, a facility management szolgáltatásokban piacvezetők között szamon tartott kft. építési ágazata nagy tapasztalatokat szerzett épületek energetikai felújításában. Korszerűsítettek már iskolákat, kórházakat, pénzintézeteket, több középületet.

A Csalogány utcai ingatlanban több mint 1600 négyzetméteren cserélték ki a homlokzati nyílászárókat. A tető hő- és vízszigetelése 317 négyzetméteren történt meg. A homlokzat hőszigetelését kőzetgyapottal oldották meg csaknem ezer négyzetméteren. A hagyományos hőszigetelő anyagok helyett úgynevezett páragazdálkodó szigetelést építettek be. A páragazdálkodó ásványi lapok előnye, hogy porózus szerkezetük következtében, magas páratartalom mellett felveszi a párát és alacsony páratartalom hatására, például szellőztetéskor, le is adja azt.

Kicserélték a gázkazánt, napelemes energiarendszert alakítottak is és hőszivattyút is telepítettek Az utcai, földszinti homlokzat speciális, az épület stílusához igazodó üvegezést kapott.

A kivitelezés során, volt, hogy 60-70 ember dolgozott naponta. Az évi 16 milliárdos árbevételből, az építési ágazat részesedése közel negyven százalék - mondta Jánosik Lajos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.