Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. November 06. 07:39, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Egy idős nő és egy fiú a dámóci mérgezés halálos áldozata

Egy idős nő és egy fiú a dámóci mérgezés halálos áldozata

Egy 70 év körüli nő és egy 14 éves fiú halt meg a hétvégén a dámóci mérgezésben - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap esti Híradójában.

A tudósítás szerint a fiú vasárnap hajnalban halt meg. A szomszédok azt mondták: a családból több embert elvittek a mentők, a fiú 19 éves testvére életveszélyes állapotban van.

Összesen kilencen ittak a - helyiek elmondása szerint - pálinkaként árult italból. A Borsod megyei kórház előtt álló tudósító elmondta: hat ember életveszélyes állapotban van. Közülük hárman a toxikológiai, hárman a műveseosztályon vannak, többen lélegeztetőgépen.

Tiba Sándor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója a csatorna hírműsorában azt mondta: metil-alkohol-mérgezés történt. Közölte: a metil-alkohol sejtméreg, amely károsíthatja a vesét, a májat, légzési nehézséget, vakságot is okozhat.

A bodrogközi település polgármestere, Tömös Béla Gyuláné (független) az M1-nek nyilatkozva elmondta: minden házban szóltak, hogy ismeretlen helyről származó pálinkát vagy más szeszes italt ne fogyasszanak, ha pedig már fogyasztottak, kérjenek orvosi segítséget. Ezt követően háromszor is fordult a mentő - mondta a település vezetője.

Korábban a Borsod megyei rendőrség azt írta: az esettel összefüggésben a rendőrök előállítottak egy helyi férfit - akitől az áldozatok a beszerzett információk szerint a mérgező folyadékot vásárolták - és gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Délután azt közölték: az eljárás további szakaszában a nyomozók egy másik, lácacsékei férfit is őrizetbe vettek, akitől a gyanú szerint a mérgező ital származik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;