Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Július 18. 18:07, szerda | Belföld
Forrás: mti

Egy év börtönre ítéltek egy kormánytisztviselőt megvesztegetni próbáló férfit

Egy év börtönre ítéltek egy kormánytisztviselőt megvesztegetni próbáló férfit

Egy év letöltendő börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék szerdán egy férfit, aki egy kormánytisztviselőt próbált megvesztegetni azért, hogy arra nem jogosultak magyar útlevelet kaphassanak.

A bíróság hivatali vesztegetés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit.

A Kárpátaljáról származó, 64 éves, Budapesten lakó vádlott 2018. március 22-én Szegeden, egy bevásárlóközpontban találkozott a Csongrád Megyei Kormányhivatal egy kormánytisztviselőjével. A beszélgetés során a férfi azt mondta, hogy honosítási okiratok birtokában olyan külföldön élő, de magyar állampolgársággal rendelkező embereket akar magyar útlevélhez juttatni, akik arra nem jogosultak, nem értik és nem beszélik a magyar nyelvet. Hozzátette, hogy az érintetteket "néma" személyként kellene kezelni az útlevél igénylése során. A kormánytisztviselőnek ezért fejenként ezer eurót, majd az útlevélkérelem befogadása esetére további kétezer eurót ígért.

A kormánytisztviselő nem fogadta el az ajánlatot és a hatóságokhoz fordult. Kettejük beszélgetését a Nemzeti Védelmi Szolgálat rögzítette.

A férfi a bíróság előtt elismerte bűnösségét. A bűncselekmény elkövetése idején a vádlott ellen - hasonló ügyben - már több éve eljárás folyt felbujtóként elkövetett hivatali visszaélés bűntette miatt. A férfit időközben a Fővárosi Törvényszék másfél év - három évre felfüggesztett - szabadságvesztésre ítélte.

A vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, az ítélet így nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére