Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Augusztus 02. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Donald Trump 10 százalékos vámemelést jelentett be 300 milliárd dollár értékű kínai árura

Donald Trump 10 százalékos vámemelést jelentett be 300 milliárd dollár értékű kínai árura

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön Twitter-üzenetben 10 százalékos vámemelést jelentett be 300 milliárd dollár értékű kínai árura.

Az újabb vámok szeptember elsejétől lépnek életbe. A vámtarifák a korábban már 200 milliárd dollár értékű kínai árura kivetett 25 százalékos vámoktól függetlenek.

Donald Trump három Twitter-bejegyzést is szentelt a Kínával folytatott kereskedelmi tárgyalásoknak. Ezekben felrótta Pekingnek, hogy újra akarja tárgyalni a tervezett kereskedelmi megállapodást, valamint nem teljesítette a több amerikai agrártermék vásárlására tett korábbi ígéretét. Felpanaszolta azt is, hogy Kína nem állította le az amerikai kábítószerválságért rendkívüli mértékben felelős, opiát tartalmú fájdalomcsillapító, a fentanil forgalmazását sem.

"Barátom, Hszi Csin-ping elnök azt mondta, hogy leállítják a fentanil eladását az Egyesült Államokban, de ez nem történt meg, és emiatt továbbra is sok amerikai hal meg" - írta Twitter-oldalán Trump.

"Képviselőink éppen most tértek vissza Kínából, ahol építő jellegű tárgyalásokat folytattak a leendő kereskedelmi megállapodásról. Mi úgy gondoltuk, hogy e megállapodás már három hónappal ezelőtt készen állt, de sajnos Kína úgy döntött, hogy az aláírás előtt még újratárgyalja" - fogalmazott az amerikai elnök a mikroblogban.

Mindazonáltal leszögezte, hogy kormánya "a pozitív párbeszéd folytatására" törekszik Kínával.

Címkék: donald trump, kína, vám

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.