Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2021. Október 08. 17:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Csaknem nyolcezer bankkártya adatait szerezte meg és kínálta eladásra egy férfi

Csaknem nyolcezer bankkártya adatait szerezte meg és kínálta eladásra egy férfi

Az internet sötét oldalaként emlegetett darkweben bankkártyaadatokkal kereskedő férfi elleni nyomozást fejezett be a rendőrség.

A 33 éves G. Adrián 7844 - nagyrészt külföldi bankok által kibocsátott - bankkártya adatait szerezte meg, majd kínálta eladásra különböző darknetes piactereken - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a police.hu oldalon csütörtökön.

Azt írták, hogy az Európai Rendőrségi Hivatallal (Europol) együttműködve szerezték be az elkövető azonosításához szükséges információkat, majd házkutatást tartottak a lakóhelyén.

A nyomozók megállapították, hogy G. Adrián jelen volt a korábbi legnépszerűbb darkwebes kereskedelmi felületeken. A győri férfi nemcsak bankkártyák, hanem PayPal-fiókok adataival is rendelkezett, az információkat saját maga is felhasználta különböző online vásárlások során.

A rendőrség vádemelési javaslattal küldte el az iratokat az ügyészségnek - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:16, kedd | Belföld

Újabb két Airbus H225M helikopterrel bővült a Magyar Honvédség flottája

Két újabb H225M típusú helikopter érkezett a Magyar Honvédséghez az Airbus Helicopters franciaországi gyártóközpontjából

2024. Május 14. 08:13, kedd | Belföld

Köznevelési főosztályvezető: 579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig

Jövő decemberig összesen 524 ezer személyes használatú, oktatási célt szolgáló notebook kerül a diákokhoz és 55 ezer a pedagógusokhoz - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési stratégiai főosztályvezetője Kecskeméten hétfőn

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.