Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. November 27. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Csaknem minden előfizető számára elérhető lesz az egy gigabites sávszélesség 2030 végére

Csaknem minden előfizető számára elérhető lesz az egy gigabites sávszélesség 2030 végére

Minden közintézmény és a háztartások több mint háromnegyede számára elérhető lesz 2025 végére az egy gigabites sávszélesség, amit 2030 végéig hozzáférhetővé tesznek a háztartások döntő többségénél

- mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden Budapesten, a T-Systems Magyarország Symposium 2019 elnevezésű konferenciáján.

A digitális gazdaság egyre nagyobb súlyt képvisel Magyarországon, a bruttó hazai termék (GDP) mintegy 20 százalékát adja, és a foglalkoztatottak 17 százalékának biztosít munkalehetőséget - ismertette előadásában a miniszter.

Kiemelte: Magyarország nemzetközi összevetésben kiemelkedően teljesít a szélessávú lefedettség, illetve a hálózati összekapcsoltság területén. A Szupergyors internet programnak köszönhetően szinte minden háztartásban elérhető a 30 megabites sávszélesség.

Az EU digitális gazdaság és társadalom indexe (DESI) szerint ugyanakkor jelentős a hazai lemaradás a humán tőke, az alapszintű és fejlett digitális készségek szintjét tekintve, ezen minél gyorsabban változtatni kell - hangsúlyozta Palkovics László.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.