Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Február 08. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Borús, csapadékos idő várható a héten

Borús, csapadékos idő várható a héten

A héten többnyire borús lesz az időjárás, sok esőre kell készülni, helyenként havas eső, hó is lehet. Többször erős, viharos lesz a szél is, de marad az enyhe idő, olykor éjszaka is csak 8 Celsius-fokig hűl le a levegő

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Hétfőn a déli és a keleti határvidéken akár több órás szűrt napsütésre is lehet számítani. Ugyanakkor az Északi- és a Dunántúli-középhegység egyes részein tartósan borult lesz az ég. A Dunántúlon és a középső megyékben elszórtan, az Északi-középhegységben többfelé várható eső, estétől már az ország keleti részén is előfordulhat csapadék. Az átmeneti mérséklődést követően ismét nagy területen megélénkül, néhol megerősödik a szél. Az Észak-Dunántúlon délutántól viharos széllökések is lesznek. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 8 fok között alakul, a Bakonytól északra lesz a legenyhébb, az Aggteleki-karszt környékén a leghidegebb az éjszaka. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 8-15 fok között, az Északi-középhegységben csak plusz 4-7 fok között valószínű.

Kedden reggel a Tiszántúlon, napközben az Északi-középhegység környezetében, este nyugaton várható helyenként eső, zápor. Emellett sokfelé erős, északnyugaton viharos lesz. A leghidegebb órákban 1-7 fok lehet. Napközben 9-16 fokig melegszik a levegő.

Szerdán borult idő várható országos esővel. Nagy területen kiadós csapadékra lehet számítani. Estefelé a magasabban fekvő helyeken havas eső, hó is lehet. Sokfelé viharossá fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet 3-9, a maximumhőmérséklet 4-11 fok között alakul.

Csütörtökön nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap. Délelőtt a Tiszántúlon is megszűnik az eső, és már sehol sem valószínű csapadék. Délután jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 5-10 fok között alakul.

Pénteken ismét egyre többfelé egyre többfelé várható eső, zápor, az Északi-középhegység térségében havas eső, hó is lehet. Néhol ismét megerősödhet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a maximumhőmérséklet plusz 3-9 fok között valószínű.

Szombaton többnyire erősen felhős idő várható, és többfelé valószínű eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között alakul.

Vasárnap is többnyire erősen felhős idő várható, és többfelé valószínű eső, zápor. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5, napközben 7-12 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: eső, hideg, időjárás, szél, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.