Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Augusztus 11. 17:17, péntek | Sport

Benyó Máté: „Valaki vegye le a rontást rólam…”

Benyó Máté: „Valaki vegye le a rontást rólam…”

A hétvégén Belgiumban folytatódott a 2023-as Rallycross Európa-bajnokság. Benyó Máté, a Korda Racing versenyzője sajnos újfent – immár zsinórban harmadszor – önhibáján kívül fejezte be idő előtt a metteti viadalt.

Benyó Máté: „Valaki vegye le a rontást rólam…”

A hétvégén Belgiumban folytatódott a 2023-as Rallycross Európa-bajnokság, ahol az ötödik fordulót rendezték. Benyó Máté, a Korda Racing versenyzője sajnos ezúttal sem tudta elkerülni a balszerencséjét, ugyanis újfent – immár zsinórban harmadszor – önhibáján kívül fejezte be idő előtt a metteti viadalt, holott az addigi eredményei alapján akár egy újabb döntő is összejöhetett volna a 21 éves versenyző számára.

Folytatódott az idei rallycross Európa-bajnokság, melyen 2023-ban az RX1-es kategóriában egész szezont teljesít a Magyar Rallycross Országos Bajnokságot fölényesen vezető Benyó Máté. A Korda Racing versenyzője újoncként eddig remekel az EB-n, igaz a remek kezdést követően – a nyirádi idénynyitóján az 5. helyen végzett, míg a portugál Montalegre Circuit-on a 7. helyen zárt – Norvégiában, a legendás Hell ringen valamint a svédországi Höljesben pechesen folytatódott.

A hétvégén a belgiumi Mettetben folytatódott az Európa-bajnokság idei szezonja, valamint Máté pechszériája. Előbb szokása szerint remekelt az előfutamokban – legjobb magyarként a 8. helyen jutott az elődöntőbe –, majd szokás szerint beült Peugeotba Mr. Balszerencse, és a döntő kapujában ismét keresztbe tett a 21 éves versenyzőnek. Ugyan kapott néhány Eb-pontot, amivel megőrizte összetettben a 8. helyét, ám mentálisan nagyon megviselte Mátét az újabb kiesés.

„Pályafutásom egyik legnehezebb versenyén vagyok túl. Önmagában sem volt túl könnyű pálya, de az időjárási és amortizációs körülmények tették igazán nehézzé. A portugál versenyhez hasonlóan lehetetlen volt megjósolni, hogy éppen melyik futam fog szakadó vagy szemerkélő esőben vagy éppen száraz és szeles körülmények között zajlani. A pálya murvás szakasza a sok esőzés következtében futamról futamra csúszósabbá és gödrösebbé vált. Igyekeztem alkalmazkodni és felvenni a ritmust, de inkább a stabil teljesítményt tűztem ki célul az előfutamokban. Ez sikerült is, hiszen a 8. helyen jutottunk be az elődöntőbe ami a 4. rajtkockát jelentette. Túl szép lett volna, ha gond nélkül tudjuk teljesíteni az elődöntőt. Végre a hétvége folyamán ebben a futamban volt az első rajtom ami igazán jól sikerült, de hamar kiderült, hogy ez volt a vesztem. A rajt után felugrottam az első sorból induló pilóták mellé és a külső íven próbáltam mellettük tartani az autót az első kanyarban. A pole pozícióból rajtoló versenyző túlcsúszott az első kanyar féktávján és ezzel engem is magával vitt a bukótérbe. Próbáltam gyorsan visszatérni a pályára, de több másodperc hátrányba kerültem a mezőnnyel szemben. Ekkor mindent egy lapra feltéve próbáltam utánuk eredni és megszerezni a 3. helyet, ami a döntőbe jutást érte volna. A 4. helyezett versenyzőt utol is értem és a pályán meg is előztem, egy pillanatra felcsillant a remény, hogy nincs minden veszve. Ekkor jött ismét a csapás, amire nem volt ellenszerem. A 3. körben a gödrös murvás szakaszon szétesett a jobb első csonkállvány, majd egy kanyarral később a turbó is megállt az autóban, és azonnali hatállyal ki kellett állnom a versenyből. Nem tagadom, nagyon frusztrál, hogy most már sokadik Európa-bajnoki versenyem igyekszem stabilan, jó eredménnyel lehozni az előfutamokat, majd az elődöntőkben mindig utolérnek a balszerencsés helyzetek. Nagyon elkeseredtem a verseny után, mert ebben a hétvégében azt gondolom megint több volt és többet érdemeltünk volna. Szerencsére Kárai Tamásnak és Koncseg Zoltánnak jól összejött a hétvége, ezúton is gratulálunk nekik. Jövő héten már Németországban versenyzünk, az Európa-bajnoki sorozat szezonzáró fordulóján. Addig fel fogom rázni magam és túllépek a belga versenyen, hogy eredményesen búcsúzhassak az első Európa-bajnoki szezonomtól” – közölte Máté.

A Korda Racing csapatvezetője úgy véli, fiatal versenyzője lassan nem mer majd beállni a rajtba, mert úgy is tudja előre, hogy valami tönkre teszi a versenyét.

„Máté immár sokadszor tapasztalhatta a saját bőrén, hogy ez a sportág a kemény férfiak és a szerencsések sportja. Lassan már én sem hiszem el, hogy ne lenne megátkozva. Mentálisan és fizikálisan is felkészülten tért vissza a nyári szünetről, erre ez a hétvége visszalökte őt oda, ahonnan elindult. El kell hinnie, hogy nem felejtett el vezetni, hiszen fölényesen vezeti a hazai bajnokságot. Meg kell tanulnia, hogy ami nem öli meg, az megerősíti” – jelentette ki Spitzmüller Csaba.


A Korda Racing együttműködő partnerei: Fenstherm Kontakt Kft., Corax-Bioner Zrt., Hertz – Mercur Rent a Car Kft., Érdi Team Kft., Novo-Fire Kft, Sun&Fun Holidays Kft., Hetech-Trend Kft., Generalkommandó.

http://kordaracing.hu

http://youtube.com/kordaracing

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.