Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Március 23. 17:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - MTI Fotó: Mónus Márton

Bemutatták a mentők új ruháját

Bemutatták a mentők új ruháját

Megérkeztek a mentődolgozók első új munkaruhái, amelyeket pénteken Budapesten mutattak be a sajtó képviselőinek.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: az évi átlagos néhány százmillió helyett - saját forrásból és az egészségügyi államtitkárság támogatásával - idén 1,1 milliárd forintot fordítanak a mentődolgozók ruhabeszerzésére, ami 85 ezernél több ruhadarabot jelent. Ezeket a dolgozók nyár végéig megkapják.

Ez a beszerzés régóta váratott magára - jegyezte meg, hozzátéve, hogy a mentők igényeit figyelembe véve választották ki a ruhadarabokat.

Utalt arra, hogy idén ünnepli fennállásának hetvenedik évfordulóját az Országos Mentőszolgálat, a hazai - Európában másodikként indult - mentés pedig 131 éves. Ilyen mentőszolgálat, amely az egész országot egységesen fedi le, ilyen szakmaisággal, ilyen felszereltséggel, államilag finanszírozottan, nincs másik a világon - említette meg, a munkaruha-beszerzést a 21. századi mentőszolgálat kiépítéséhez vezető út egyik állomásaként említve.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár azt mondta: a 2010-es kormányváltást megelőző években sem mentőautó-beszerzés, sem nagyobb felújítás nem történt, az elmúlt hét-nyolc évben azonban megújult a mentőállomások fele, lecseréltek 780 mentőautót, most pedig megérkeztek az első új munkaruhák.

Hozzátette: nem állnak meg, még az idén 25 mentőállomást adnak át.

Címkék: mentő, mentős, munkaruha

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.