Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Február 04. 14:45, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az utazási irodák nem kérnek a Malév csődjéből

Az utazási irodák nem kérnek a Malév csődjéből

Az utazási irodáknak a Malév-jegyekre szóló foglalásokat átfoglalni, törölni, jegyet módosítani és visszatéríteni nincs jogosultságuk.

Az utasok csak újonnan megváltott, más légitársaságok járataira szóló jegyekkel utazhatnak.

Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője azt mondta: a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) olyan közleményt tett közzé, amellyel a továbbiakban nem engedélyezi az irodáknak a repülőjegyek visszatérítését és cseréjét. Az utazási irodák azon az állásponton vannak, hogy a Malév leállásával előre nem látható esemény, vagyis vis maior történt, amelyért egyik fél sem felelős, ezért az utazási szerződés megszűnt.

Közben a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság kiadott egy közleményt, amiben azt írják, hogy a kártalanítás és segítségnyújtás azon utasok számára biztosítható, akik érvényes menetjegyüket a MALÉV menetrend szerinti járatainak leállását megelőzően vásárolták meg, és akiknek az érvényes menetjegye a légitársaság üzemelése beszüntetésének napján, valamint azt követően 3 naptári napon belül biztosít jogot az utazásra. Vagy, akik a MALÉV menetrend szerinti járatának leállása napján vagy azt megelőzően a célállomásra már elutaztak, és a visszafelé útra 2012. február 29-ig érvényes MALÉV jeggyel rendelkeznek. A kártérítési igényeket március 31-ig lehet benyújtani. Az utasok számára az állami forrás terhére a Malévnak a következőket kell biztosítani: gondoskodnia kell a menetjegyek más járatra vagy járatokra történő átfoglalásáról, vagy alternatív közlekedési módok igénybevételét kell biztosítania, vagy az ezzel járó kiadásokat kell megtérítenie, vagy gondoskodnia kell az utasok elszállításáról.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.