Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Március 05. 12:02, szombat | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

A vakcina beadását hamisan igazoló háziorvost tartóztattak le

A vakcina beadását hamisan igazoló háziorvost tartóztattak le

Elrendelte a Kecskeméti Járásbíróság pénteken egy Bács-Kiskun megyei háziorvos letartóztatását, aki a gyanú szerint pénzt fogadott el azért, hogy a koronavírus elleni védőoltás beadása nélkül igazolja betegei védettségét

- közölte a megyei főügyész pénteken az MTI-vel. Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a letartóztatás elrendelésére a szökés, az elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás nehezítésének veszélye miatt volt szükség.

A közlemény szerint az orvos ellen többrendbeli vesztegetés elfogadása, valamint védettségi igazolvánnyal visszaélés miatt indult büntetőeljárás.

Azt írták, a háziorvos idén februárban a rendelőjében rendszeresen pénzt fogadott el azért, hogy a Covid-19 vakcina tényleges beadása nélkül igazolja az oltás felvételét. A háziorvos - asszisztense közreműködésével - valótlanul rögzítette az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt) információs rendszerében az oltások beadását.

Egyetértve az ügyészi indítvánnyal a nyomozási bíró egy hónapra elrendelte a háziorvos letartóztatását.

A döntés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezett ellene, az ügyben a Kecskeméti Törvényszék dönt.

A Baranyai Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint csütörtök hajnalban Jánoshalmán fogták el a doktornőt és asszisztensét. A rendőrségi honlapon azt írták: a nyomozók mindkét nő lakását és a rendelőt is átkutatták, és lefoglaltak több mint 3 millió forintot, 1000 eurót, regisztrációs nyilatkozatokat, oltási igazolásokat, oltóanyag-ampullákat, telefonokat és laptopokat, valamint két gépkocsit.

A bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrök a doktornő és asszistense mellett gyanúsítottként hallgattak ki tíz pácienst is, aki anyagi ellenszolgáltatásért, oltás nélkül jutott védettségi igazoláshoz - olvasható a police.hu-n.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.