Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2020. Szeptember 08. 06:07, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

A túronyi fejszés gyilkos beismert még egy emberölést

A túronyi fejszés gyilkos beismert még egy emberölést

Egy másik gyilkosság miatt elrendelt perújítás keretében indult büntetőeljárás hétfőn a Pécsi Törvényszéken annak a férfinak az ügyében, aki 2016-ban fejszével megölte idős szomszédját a Baranya megyei Túronyban.

A tárgyaláson a vádlott videorendszeren keresztül tett nyilatkozatában beismerte a második gyilkosság elkövetését is - tájékoztatta Dezső Lili, a bíróság szóvivője az MTI-t.

Emlékeztetett rá: a Pécsi Ítélőtábla idén januárban jogerősen életfogytig tartó fegyházra ítélte a férfit, mert 2016 májusában fejszével megölte 81 éves német állampolgárságú szomszédját, és pénzt, ingóságokat, okiratot vitt magával a házából. Az akkori ítélet szerint a vádlott leghamarabb 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Tavaly nyáron a Készenléti Rendőrség egy budapesti sajtótájékoztatón közölte, hogy újabb emberöléssel gyanúsítják az elkövetőt. Nyilvánvalóvá vált ugyanis, hogy - egy már lezárt közigazgatási eljárás megállapításaival szemben - nem baleset okozta egy 2017 februárjában leégett túronyi ház romjai között megtalált 88 éves asszony halálát. A rendőrség megállapította, hogy az akkor 27 éves férfi 2017 februárjában betört az idős nő házába, késsel megszúrta, majd rágyújtotta az épületet. A földre került áldozat szén-monoxid-mérgezés miatt halt meg. Az eset alig két hónappal azelőtt történt, hogy a vádlottat az első gyilkosság miatt elfogták.

A perújításra azért volt szükség, mert a több emberen elkövetett szándékos emberölési cselekmények törvényi egységet alkotnak, ezért külön eljárásban nem bírálhatók el - ismertette a szóvivő. Az idős sértett nővel szemben elkövetett bűncselekmény miatt így a többszöri eljárás tilalma miatt nem vádemelésnek, hanem perújításnak van helye.

A tettét beismerő K. Zsolt ügyében a tárgyalás október 12-én folytatódik, amikor akár ítélet is hirdethet a törvényszék - közölte a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.