Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Július 17. 07:23, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

A Trónok harca vezeti az Emmy-jelöléseket

A Trónok harca vezeti az Emmy-jelöléseket

Idén is a Trónok harca vezeti az Emmy-jelöléseket, a fantasy-sorozat 24 kategóriában esélyes a legrangosabb amerikai televíziós elismerésre.

A 67. Emmy-díj jelöltjeinek listáját csütörtökön hozta nyilvánosságra az amerikai televíziós akadémia. A jelölteket Uzo Aduba és Cat Deeley ismertette.

Az ötödik évadánál tartó Trónok harca a tavalyi 19 jelölésnél öttel többet szerzett, a legjobb drámasorozat díját is megkaphatja. A jelek szerint nem rontott a megítélésén az a vitatott jelenet, amelyben az egyik női szereplőt megerőszakolják.

Az American Horror Story: Freak Show és az Olive Kitteridge minisorozat 19 és 13 jelölést ért el. A Kártyavár és a Mad Men - Reklámőrültek 11 kategóriában győzhet, a Downton Abbey és a Thomas Cromwellről szóló Wolf Hall pedig nyolc-nyolc díjat gyűjthet.

A legjobb minisorozat-színész mezőnyben a Wolf Hallban szereplő Mark Rylance riválisa Ricky Gervais és David Oyelowo is. Gervais a Derek-sorozatban nyújtott játékáért lett jelölt, Oyelowo pedig a Nightingale-ért, amelyben Peter Snowdent alakította.

A minisorozat-színésznők közül Emma Thompson a Sweeney Todd: A démoni borbély révén, Maggie Gyllenhaal pedig a The Honourable Woman című BBC sorozatért kapott jelölést.

A Jóbarátok két egykori szereplője is jelölt lett: Matt Le Blanc a Sikersorozat című vígjátéksorozattal, Lisa Kudrow pedig A visszatérés című komédiaszériával.

A Függöny: Poirot utolsó esete a Bessie, a Megölni Jézust, a Hello ladies: A mozifilm, a Nightingale és a Grace - Monaco csillagával együtt szerepel a legjobb tévéfilm kategóriában.

A legjobb drámasorozat mezőnyébe a Better Call Saul, a Downton Abbey, a Trónok harca, a Homeland: A belső ellenség, a Kártyavár, a Mad Men - Reklámőrültek és az Orange Is The New Black jutott be. A vígjátékszériáknál a Louie, a Modern család, a Városfejlesztési osztály, a Szilícium-völgy, a Transparent, az Unbrakable Kimmy Smith és Az alelnök szerepel jelöltként.

A drámasorozatok színészei közül Bob Odenkirk, Kyle Chandler, Kevin Spacey, Jon Hamm, Jeff Daniels és Liev Schreiber verseng a díjért.

A színésznőknél drámai sorozat kategóriában Taraji P. Henson, Claire Danes, Robin Wright, Viola Davis, Elisabeth Moss és Tatiana Maslany esélyes az Emmyre. Két afroamerikai színésznő is van a jelöltek között: Henson az Empire sorozat, Davis pedig a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? című széria sztárjaként szerepel a mezőnyben. Ha valamelyikük nyerne, az Emmy történetében először kapna díjat a drámai kategóriában fekete színésznő - emlékeztetett a BBC News.

Az Emmy-díjkiosztó gálát szeptember 20-án rendezik meg Los Angelesben, a ceremónia házigazdája Andy Samberg lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.