Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 02. 07:07, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A távmunka biztonságossá tételéhez ad tanácsokat az Europol

A távmunka biztonságossá tételéhez ad tanácsokat az Europol

Az Europol magyar nyelvű infografikái munkavállalók és vállalatok számára is hasznos tanácsokat adnak a home office, azaz a távmunka biztonságához - tették közzé szerdán a police.hu oldalon.

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében sok cég döntött úgy, hogy munkavállalóit home office munkarendre kéri fel - írták. Míg egyes munkáltatók esetében eddig is volt gyakorlata a távmunkának, sok egyik pillanatról a másikra kényszerült arra, hogy megteremtse az otthoni munkavégzés feltételeit. A megfelelő informatikai körülmények kialakításán túl azonban nagy hangsúlyt kell fektetni az elektronikus információbiztonságra is - hívták fel a figyelmet.

Az Europol összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a biztonságos távmunkáról. Azt ajánlják egyebek között, hogy a cégek hozzanak létre vállalati irányelveket és eljárásrendet. Tartsák naprakészen az operációs rendszert és az alkalmazásokat. Tegyék biztonságossá a távmunkához használt eszközöket és a távoli hozzáférést, valamint a vállalati kommunikációt. Tájékoztassák az alkalmazottakat a távmunkából adódó veszélyekről és ellenőrizzék rendszeresen a beosztottakat - sorolták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.