Városlista
2020. február 24, hétfő - Mátyás

Hírek

2012. Február 02. 07:38, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

350 emberrel a fedélzetén tűnt el a komp

350 emberrel a fedélzetén tűnt el a komp

Eltűnt, s feltételezhetően elsüllyedt egy komp Pápua Új-Guineában, 350 emberrel a fedélzetén – jelentette csütörtökön az ausztrál média.

Az ABC ausztrál tv- és rádiócsatorna beszámolója szerint a Star Ships hajózási társaság csütörtök reggel, helyi idő szerint 8:30-kor vészjelzéseket kapott, majd elveszített minden kapcsolatot az MV Rabaul Queen komppal, amely az ország keleti részén, Kime és Lae kikötője között hajózott. A hajószerencsétlenség feltételezett helyszínére mentőhajókat és repülőgépeket küldtek.

A Melbourne-ben tartózkodó Julia Gillard ausztrál kormányfő csütörtökön újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy elsüllyedt egy komp Pápua Új-Guineában, és valószínűleg „nagyon magas” az áldozatok száma. „Nyilvánvalóan nagyobb tragédiáról van szó, 350 ember volt egy hajón, amely elsüllyedt” – mondta Gillard, aki szerint Ausztrália segítséget nyújt Pápua Új-Guineának e katasztrófában.

John Whitney, a Star Ships szóvivője szerint a rossz időjárás okozhatta a hajókatasztrófát. Megerősítette, hogy csaknem 350-en voltak a fedélzeten. Beszámolója szerint már találtak túlélőket a helyszínre érkezett ausztrál mentőegységek. „Halálos áldozatokról egyelőre nem érkeztek jelentések” – mondta Whitney.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 24. 17:29, hétfő | Külföld

A tömegbe hajtott egy autós egy németországi farsangi felvonuláson

Belehajtott egy autós a tömegbe hétfőn egy farsangi felvonuláson a németországi Volkmarsenben, többen megsebesültek - közölte a területileg illetékes észak-hesseni rendőrkapitányság.

2020. Február 24. 13:48, hétfő | Külföld

Emelkedett a halottak és a fertőzöttek száma is Észak-Olaszországban

Újabb idős beteg veszítette életét az új koronavírus okozta fertőzés következtében az északnyugat-olaszországi Lombardia tartományban, ahol már 160 fölé emelkedett a betegek száma

2020. Február 24. 12:29, hétfő | Külföld

Az EU 232 millió eurót különít el a vírus visszaszorítására

Az Európai Unió 232 millió eurót (mintegy 76,5 milliárd forint) különített el a vírus világméretű elterjedésének megelőzésére és a járvány visszaszorítására, valamint a felkészülés fokozására

2020. Február 24. 07:27, hétfő | Külföld

Több kínai tartomány csökkentette a készültségi fokozatát a biztató adatok nyomán

Több kínai tartomány csökkentette az új típusú koronavírus-járvány miatti készültségi fokozatát hétfőtől, miután az elmúlt napok adatai szerint az ország nagy részén sikerült megfékezni a vírus terjedését.